keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Ulosotto helmikuu 2022 - suunta alaspäin

Helmikuun ulosmittaus palkasta on taas suoritettu. Otsikon mukaisesti suunta on alaspäin, mutta onneksi se on velkojen summan kohdalla positiivinen asia.

Arvioin maksun olevan kahden tonnin luokkaa, mutta vähän jäin sen alle. Vouti nappasi palkasta 1 827,74 €. Korkokulujen ollessa reilu 700 € tuosta potista, kokonaisvelka lyheni todellisuudessa 1 112,87 €.


Ulosmittaus jaettiin viidelle eri velalle - summat vaihtelivat 44-539 € per velka. Mukavasti kaksi maksuista osui näille pienemmille velkaerille eli Bondoran pienemmälle saatavalle sekä OK:n pienimmälle saatavalle (kuva alla). Omien laskelmieni ja arviointieni perusteella tuo OK:n erä tulee kokonaisuudessaan maksetuksi tämän vuoden puolella sekä Bondorakin ensi vuoden alussa ensimmäisellä kvartaalilla. Yksittäisten velkojen kuittaaminen nollaan lisää motivaatiota tähän hommaan todella paljon.

Jonkin verran kuitenkin harmittaa että tuolle suurimmalle Norwegianin velalle ei ole kahden ensimmäisen kuun aikana kohdistettu vielä euroakaan. Siinä kuitenkin korkokulut ovat suurimmat, joten olisi tärkeä päästä syömään pottia mahdollisimman aikaisin ja mahdollisimman paljon.

Maaliskuun palkassa pitäisi tulla viime vuoden bonukset ja tiedossa on melko suuri lyhennys myös ulosottovelkoihin. Toivottavasti näistä osuu jättipotti tuolle norskivelalle.


Dashboardin kuvaajista ja taulukoista muutama huomio. Kokonaisuudessaan ulosotossa olevat velat ovat lyhentyneet nyt yhteensä 12 448 €. Tämä tarkoittaa että potista on maksettu 7,22 %. Aikaa tähän on mennyt noin 2,5 vuotta.

Tasaisen vauhdin laskennallahan en velkoja koskaan saisi kokonaisuudessaan kuitattua ennen niiden vanhenemista, mutta omien laskelmien pohjalta tavoite on edelleen vuoden 2030 lopussa. Tämä vaatii itseltä ja työtilanteelta paljon, mutta taulukkomaksujen loppuminen sekä korkokulujen jatkuva pieneneminen summan laskiessa helpottavat hommaa.

Talukkomaksujen loppumisen ja korkokulujen vähenemisen voimasta esimerkki: viime vuoden keväällä nämä kulut olivat yhteensä noin 1 000 euroa per kuukausi ja tällä hetkellä korkoihin menee kuukaudessa noin 700 €. Eli erotukseksi muodostuva 300 euroa ylimääräistä menee suoraan velkojen lyhenemiseen.


Henkisellä puolella tämä on edelleen tosi raskasta. Näitä asioita ja omaa tyhmyyttä rahankäytössä tulee pyöriteltyä mielessä aika usein. Oon kuitenkin vakituisessa duunissa ja saan asiallista palkkaa, mutta silti ihan kaikki rahat menee vanhojen velkojen maksuun. Onneksi tilanne tänä kesänä jo vähän helpottaa kun saan kuitattua kaksi ulosoton ulkopuolista velkaa kokonaisuudessaan.


Kohtalotovereille voimia ja jaksamista. Toivottavasti joku saa tästäkin blogista vertaistukea tai lohtua - minulla nämä summat kun näyttävät olevan ulosotto-bloggaajien suurimmasta päästä ja aion tämän kuitenkin hoitaa kunnialla loppuun.

1 kommentti:

  1. Tsemppiä taipaleelle. Todella motivoiva blogi sinulla. Haluatko avata tuota, kuinka velat syntyivät? Sinulla oli silloin pienempi palkka, kun jouduit velkaa ottamaan? Vai kalliimpi elämäntyyli?
    Itse olen myös debt free journeylla. Noudatan Dave Ramseyn babysteppejä, vaikkakin hieman Suomen järjestelmään mukauttaen.

    VastaaPoista

Ulosotto tammikuu 2023 - ihan vähän synkkää

Joo, edellisestä päivityksestä on jo kulunut kuukausi. Joulukuun tilannekatsausta en jaksanut kirjoittaa ollenkaan, koska velkojen myynti ve...