keskiviikko 23. maaliskuuta 2022

Ulosotto maaliskuu 2022 - viiden kilon siika

Monet muistavat youtubesta tutun pätkän "Kahden kilon siika". Pilkkijät nostavat reiästä ison vonkaleen huutaen kahen kilon siikaa - Jumalauta, mikä mötkö, kuten he itse asian ilmaisevat.

Omalta osaltani voin tätä maaliskuun ulosmittausta kutsua viiden kilon siiaksi. Tarkka summa 5 291,49 euroa. Selkeästi suurin ulosmittaus omassa historiassa, tällaisella isompikin velka lyhenee mukavasti.

Aiemmin kerroin että maaliskuussa tulee maksuun viime vuoden tulospalkkiot, jotka tämän summan selittävät. Viime vuosi meni työrintamalla oikein hyvin, joten palkkiotkin olivat ennätyssuuret. Pessimisti ei pety ja jossittelu kannattaa aina; ennakonpidätykseen eli veroihin, työeläkemaksuun sekä työttömyysvakuutusmaksuun upposi myös yli 6 500 euroa. Siis yhdestä tilistä tuo summa. Miettikää tuo potti vielä ulosoton maksuun tai tilille käytettävksi. Jos ja jos, mutta näin se vaan menee. Suomen progressiivinen verotus on enemmänkin aggressiivinen verotus.Siirrytään perinteisesti numeroihin. Tällä kertaa ulosmitattu summa jaettiin peräti yhdentoista eri velan kesken seuraavasti:


Suurimmalle Norwegianin velalle melkein 2 000 €, muille kymmenelle 147-738 €. Norskivelasta on nyt maksettu 13,24 %. Kolme muutakin velkaa nousivat maksuosuuksien osalta yli kymmenen prosentin ja kaikkien velkojen yhteinen maksuosuus nousi kuukaudessa 7,22% --> 9,82% eli 2,6 prosenttiyksikköä. Tämä on tosi hyvä ja olen tästä erittäin iloinen.

Korkoihin meni noin 800 € eli velkojen todellinen lyheneminen on 4 483,32 euroa. Tänä vuonna ulosmittauksiin on palkasta napattu yhteensä 8 276,70 euroa. Tuo summa kolmessa kuukaudessa. Seuraavalle kvartaalille arvioin maksujen olevan noin 4 500 €.


Ulosoton saldo tänään 155 503,30 euroa. Melkein 17 tonnia vähemmän kuin alussa! Tosi paljon on jäljellä, mutta paljon tuosta on jo maksettu takaisin.


Numerot ovat katkeransuloiset. Toisaalta pitää iloita isosta velanmaksusta mutta toisaalta olisi halunnut käyttää tuon rahan ihan muualle. Ilon keskellä oma aiempi tyhmyys ahdistaa entistä enemmän.


Seuraavaa postausta ei tarvitse odotella kuukautta. Avaan lähiaikoina vielä tarkemmin ensimmäisen kvartaalin tilannetta ja vertailua miten todellisuus osui omiin ennusteisiin.


Eteenpäin!

2 kommenttia:

 1. Nyt oli komea lyhennys ja käyrissäkin näkyi selvä pudotus, onnea siitä. Ulosottokin taisi ottaa tuommoisella summalla kiinni 50% sääntöön, puolet kun kuitenkin aina pitäisi tulla itselle asti, niin saa edes jotain hyvää kotiinkin asti.

  Onneksi myös 2 vuotta oli jo tullut täyteen, 11 lainalle maksettu taulukkomaksu olisi ollut ikävä. =/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, 50% säännöllä tämä ulosmitattiin. Käytännössä tuo 50% sääntö pätee aina kun nettotulot ylittävät 4331 €/kk mikäli suojaosuus on minimi.

   Taulukkomaksut tällä lyhennyksellä olisi olleet todella ikävät. Onneksi niitä ei enää mene.

   Poista

Ulosotto tammikuu 2023 - ihan vähän synkkää

Joo, edellisestä päivityksestä on jo kulunut kuukausi. Joulukuun tilannekatsausta en jaksanut kirjoittaa ollenkaan, koska velkojen myynti ve...