keskiviikko 28. syyskuuta 2022

Blogikommentin ansiosta ulosottovelasta 3 000 € pois!

Olipas mukava keskiviikkoaamu. Edelliseen postaukseeni tullut kommentti osoittautui melkein kolmen tonnin arvoiseksi.

Kommentti kuului näin, "Tulosteella olevat velkamäärät ovat oikein. Sähköisessä palvelussa summien päälle on lätkäisty taulukkomaksut, joita ei tietenkään enää mene mikäli et maksa ko. velkaa sen portaalin kautta."

Olen tähän asti käyttänyt laskennassa ulosoton sähköisestä palvelusta löytyviä euromääriä, koska ne päivittyvät korkojen kertyessä reaaliajassa. Kommentin myötä minulle vasta selvisi että nuo summat ovat "vääriä", koska sisältävät taulukkomaksut. Vääriä siksi lainausmerkeissä, että suunnitelmieni mukaan tulen ylimääräisiäkin lyhennyksiä myöhemmin tekemään, ja silloin nuo taulukkomaksut tulevat jälleen tutuksi.


Laskennasta ja seurannasta otan nuo kuitenkin pois. Tämä tosiaan selventää myös miksi muutamalla lainalla on välillä ollut korkojen ja kulujen osuus negatiivista. Tuolloin velkasumma on pienentynyt juuri sopivasti ja taulukkomaksuporras on muuttunut korkeammasta matalampaan. Eli velkasumma on pienentynyt taulukkomaksusumman alentuessa. Taulukkomaksut minun veloilleni ovat tällä hetkellä 27 - 210 € per velka.


Vanhalla laskutavalla minulla oli ulosottovelkaa 151 177,46 €.

Uudella laskutavalla minulla on ulosottovelkaa 148 350,46 €.

Eli nyt oikea velkasumma korkoineen (ja ilman taulukkomaksuja) on 2 827 euroa pienempi kuin aiemmin laskemani.


Päivitin ajantasaiset luvut mega-exceliini syyskuulle. Vanhoja tilastoja en ala päivittämään, joten jatkossa tilastojen alkusummassa näkyy pieni virhe eli jokaisessa alkuperäisessä velkasummassa on tuo taulukkomaksu mukana. Tämän korjauksen myötä velkojeni maksuosuus nousi 12,33 % --> 13,97 %.


 Medialukutaito on nykyään erittäin tärkeä taito. Radikaalista otsikosta huolimatta haluan täsmentää, että ei velkasumma oikeasti mihinkään pienentynyt vaan se on nyt ainoastaan tilastoitu oikeammin. Rauhaa ja rakkautta toverit.

5 kommenttia:

 1. Oikein täydellinen klikkiotsikko jonka innoissani tietenkin avasin ja vaikka se nyt ei ollutkaan aikainen joululahja ulosottohenkilöltä, niin kuitenkin tuohan tipahti jo sitten taas seuraavalle kymmentuhannelle tuo velka. Ja vielä, että ollaan lähempänä 100k kuin 200k. Mukavaa ruskan aikaa ja taikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti tehdä pieni clickbait tuohon otsikkoon. Nyt on summa tosiaan lähempänä satasta kuin kahtasataa, eräänlainen virstanpylväs sekin.

   Poista
 2. Olin tuon kommentin kirjoittaja. Sain juuri oman 8v korpivaellukseni päätökseen heinäkuussa ja olisin toivonut, että olisin tiennyt ensimmäisen kuuden vuoden aikana edes jotain siitä mitä nyt :)
  Ylimääräisiä lyhennyksiä ei kannata maksaa portaalin kautta. Pyri tekemään maksuunnitelma, jolla maksat kuukausittain vähintään sen joka menisi ilmankin, ja hyvinä kuukausina maksat sitten niin paljon kuin suinkin pystyt. Näin toimimalla et toki voi itse vaikuttaa siihen mille velalle ylimääräinen maksu kohdistuu, mutta vältät taulukkomaksut ja raha menee sen velan lyhentämiseen. Portaalin kautta homma tulee kalliiksi.

  En ole edes viitsiny laskea kuinka paljon hölmöilin taulukkomaksuihin kun en tuota heti tajunnut (maksusuunnitelma oli monta vuotta, mutta en laittanut ylimääräisiä maksuerän päälle, vaan hölmöilin portaalissa pikkuvelkoja pois jotta velkojien määrä näyttäisi kivemmalta).

  Sitten tietenkin vielä julkisoikeudelliset maksut. Jos on mitä tahansa veroja, hammaslääkärijuttuja yms. jonossa, niin ei mitään ylimääräisiä suorituksia niihin, puhumattakaan erillisistä maksuunnitelmista, vaan ihan jonon viimeisiksi vaan. On iso mahdollisuus, että osa ehtii mennä vanhaksi (5v) jos ja kun velkojia on paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä kerran kommentistasi ja onnittelut oman ulosottotaakkasi hoitamisesta.

   Monta asiaa tässä tosiaan oppii matkan varrella, valitettavasti vain suuri osa opeista tulee omien oivallusten kautta eikä niihin tunnu löytyvän valmista tietopakettia.

   Minulla ei ole maksusuunnitelmaa, vaan ulosmittaus tehdään suoraan palkasta niin en pysty kikkailemaan samalla tavalla kuin sinulla oli mahdollisuus. Nyt kaikki ylimääräiset maksut muodostavat taulukkomaksuja teki ne portaalin kautta tai muuten.

   Poista
 3. Tuo maksusuunnitelma kannattaisi noita ylimääräisiä lyhennyksiäkin silmälläpitäen tehdä. Ulosottomies noihin kai yleensä suostuu ilman sen kummempia perusteluja yms. ja järjestely jatkuu samalla puheella niin kauan kun vain asiat hoituvat ja tilitystä tulee vähintään se määrä, joka tulisi suoraan palkasta ottamalla.

  Itse sain hieman siimaa toiseenkin suuntaan kun olin vuosia hoitanut asiani moitteetta. Jos joku kuu oli vähän tiukka, niin sai jätettyä tilityksen esim. 100€ vajaaksi sillä perusteella, että pidemmässä juoksussa oli tullut maksettua enemmän kuin olisi lain mukaan kuulunut

  VastaaPoista

Ulosotto tammikuu 2023 - ihan vähän synkkää

Joo, edellisestä päivityksestä on jo kulunut kuukausi. Joulukuun tilannekatsausta en jaksanut kirjoittaa ollenkaan, koska velkojen myynti ve...