maanantai 26. syyskuuta 2022

Ulosotto syyskuu 2022 - kvartaalipäivitys lukuihin

Tämän vuoden kolmas kvartaali on muutamaa päivää vaille valmis ja on aika sukeltaa taas lukujen maailmaan.

 Edellisessä postauksessa ihmettelin ulosoton korkoja & kuluja ja niiden kertymistä. Korkoprosentin osalta tilanteeseen tulikin selvyyttä Pinnan alle ja takaisin ylös -blogin postauksen myötä. Kannattaa käydä lukemassa se. Itselle tuli tässä kuussa taas pari mielenkiintoista havaintoa kuluista - a) veronpalautus näköjään tulkitaan ylimääräisesksi maksuksi ja siitä menee taulukkomaksu. b) yhden velan summa pieneni enemmän kuin sille tehty maksusuoritus oli - eli korko näyttää negatiiviselta...?

Tuossa velkakohtaisessa euromäärässä on vähän mysteeri mikä jokaisen velan oikea lopullinen summa todella on. Velallisen ulosottoasiat -tositteella on kerrottu jokaiselle velalle summat "Yhteensä" sekä "Maksettavaa korkoineen". Nämä molemmat kuitenkin poikkeavat ulosoton sähköisessä palvelussa näkyvästä summasta, olen itse käyttänyt aina noita sähköisessä palvelussa näkyviä euromääriä.Syyskuuhun mahtui kaksi maksusuoritusta, veronpalautus sekä normaali palkan ulosmittaus. Veronpalautusten ja mätkyjen kanssa menen vuosittain +- 100 euron tuntumassa, tänä vuonna olin saamapuolella 116,04 €. Tuo kohdistettiin suurimmalle Norwegianin velalle, tai tarkemmin sanottuna sen koroille. Palkasta pidätettiin tavanomainen 1 246,54 euroa ja se jyvitettiin neljälle eri velalle summien vaihdellessa 92 - 567 euroa per velka. Isoin potti meni hienosti OK:n pienimmälle velalle, josta on enää jäljellä oikeudenkäyntikuluja pari sataa euroa. Tästä velasta pääsen viimeistään ensi vuoden alkupuolella eroon, ellei ulosotto siihen kohdista aikaisemmin jotain ylimääräistä erää.

Ulosottoon tehtyjen maksujen osalta ylitin nyt jo syyskuussa viime vuoden maksujen määrän. Tänä vuonna ulosottoon on mennyt rahaa 17 178,77 euroa. Vuotta on vielä kolme kuukautta jäljellä, laskeskelin loppusumman joulukuun jälkeen kohoavan noin 21 000 euroon.Tavoite tälle vuodelle minulla oli 20 000 €, joten se pitäisi tulla hienosti täyteen.Tässä vielä velkakohtainen erittely, josta näkee että yksi OK:n velka on todella loppusuoralla sekä myös sille tulleet "negatiiviset korot ja kulut". Myös PRA:n velka vaihtui tuhatluvalta seuraavalle: 8 k --> 7 k. Mukava nähdä aina jonkun tonnin pyörähtävän pykälää pienemmäksi.Lopuksi vielä vertailu viime vuoden alkupuolella tekemääni maksuennusteeseen. Tuon ennusteen mukaan velat on maksettu 2030 lopussa, vielä olen oikealla polulla. Tosin korkojen nousu tulee tämän ennusteen pilaamaan täysin. Myös palkkakehitys, ylimääräiset lyhennykset, erilaiset tulospalkkiot yms. vaikuttavat kuvioon. Ykisttäisten velkojen osalta eroavaisuuksia ennusteeseen selittää ulosoton jaksotus, jota tehdään kuuden kuukauden jaksoissa eikä kvartaaleittain kuten oma ennusteeni. 


Näillä luvuilla syksyä eteenpäin. Tsemppiä kaikille lukijoille - oletpa sitten ulosottovelallinen, asuntovelallinen tai muuten vaan tuskailet energiakriisin ja muiden tulevaisuuden uhkakuvien kanssa.

2 kommenttia:

 1. Tulosteella olevat velkamäärät ovat oikein. Sähköisessä palvelussa summien päälle on lätkäisty taulukkomaksut, joita ei tietenkään enää mene mikäli et maksa ko. velkaa sen portaalin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS! Tämähän muuttaa tilanteen täysin. Nyt kun sen ääneen kerroit, niin tuohan on loogista ja selittää sen miksi muutaman kerran minulla on ollut velalla "negatiivinen korko". Eli silloin on summa pudonnut korkeammalta taulukkomaksuportaalta matalammalle, ja tämä pienentynyt taulukkomaksu on vähentänyt velan määrää.

   Täytyykin tehdä uusi postaus päivitetyillä luvuilla. Tämä laskentamuutos tulee vaikuttamaan kokonaispottiin erittäin paljon!

   Poista

Ulosotto tammikuu 2023 - ihan vähän synkkää

Joo, edellisestä päivityksestä on jo kulunut kuukausi. Joulukuun tilannekatsausta en jaksanut kirjoittaa ollenkaan, koska velkojen myynti ve...