maanantai 23. tammikuuta 2023

Ulosotto tammikuu 2023 - ihan vähän synkkää

Joo, edellisestä päivityksestä on jo kulunut kuukausi. Joulukuun tilannekatsausta en jaksanut kirjoittaa ollenkaan, koska velkojen myynti velkojalta toiselle sekä tulevat muutokset ulosotossa (korkojen nousu, suojaosuuden nousu) harmittivat sen verran paljon.


Tuntui että nämä kolme muutosta yhdessä tekevät mun taulukkojen päivittämisen ja suunnitelmien tekemisen täysin merkityksettömäksi. Nyt tammikuussa tämä konkretisoitui liian hyvin. Ulosottoon meni  200 euroa vähemmän kuin aiemmin. Samalla korkojen nousu vaikutti toisen 200 euroa. Viime vuonna tottui että velat lyhenevät noin 500 €/kk, nyt ne lyhenevät noin 100 €/kk. Tällä lyhennystahdilla minun ei kannata edes haavailla siitä, että velat tulevat joskus maksetuksi. Karkeasti sanottuna ihan vitun turhauttavaa. Tiedän kyllä että voisin tehdä vapaaehtoisia lisämaksuja jotta pottia saisi pienenemään, mutta juuri nyt ei motivoi yhtään. Taulukkomaksuihinhan nekin rahat menisi.


Tammikuussa vähän yli tonnin maksuilla velat lyheni 174 euroa.


Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että tämä blogi päätyy määrittelemättömän mittaiselle tauolle odottamaan mielen kirkastumista. 

3 kommenttia:

  1. Hei, oletko selvittänyt velkojien/perintätoimistojen kanssa majdollisuutta maksaa velkoja suoraan ilman ulosottoa?

    VastaaPoista
  2. Moi! Kiitän jo heti alkuun tästä blogista, itsellä sama pian alkamassa… Saanko kysyä, paljon sulla ollut alunperin velkaa yhteensä ennen ulosoton alkua? Kuinka paljon tuosta summasta korkoja?

    VastaaPoista

Ulosotto tammikuu 2023 - ihan vähän synkkää

Joo, edellisestä päivityksestä on jo kulunut kuukausi. Joulukuun tilannekatsausta en jaksanut kirjoittaa ollenkaan, koska velkojen myynti ve...