keskiviikko 25. syyskuuta 2024

Ulosotto syyskuu 2024 - syksy tulee ja velka vähenee

Syyskuu - latinalaiselta nimeltään September. Septem tarkoittaa seitsemää. Aikaisemmin vuosi alkoi maaliskuusta ja syyskuu oli seitsemäs kuukausi. Terveisiä Wikipediasta.


Anyway, taas lähti palkasta siivu ulosottoon. Tarkka ulosmitattu summa oli 1 244,20 euroa. Tämä jaettiin kahdelle eri velkojalle - OK:lle 134,80 € ja Lowellille 1 109,40 €. Tällä maksulla velkojen kokonaismäärä lyhentyi 564,39 euroa eli korkoja ja kuluja tuli kuukaudessa yhteensä 679,81 €. Korkojen lasku näkyy tammikuusta alkaen myös ulosoton asiakkaille.


Kokonaistilanteessa ei suurta muutosta, pala kerrallaan eteenpäin. Ulosoton alkuperäisestä summasta on nyt 45,26 % maksettu tai siirretty ulosoton ulkopuolelle.




Laskeskelin samalla myös ulosotossa olevien velkojen kohdalta prosenttiosuuden korkoa kasvavien ja korottomien eurojen osalta. Tällä hetkellä korkoa kasvaa 79,74 % ulosotossa olevasta summasta - tuo loppu 20,26 % on oikeudessa tuomittuja korottomia kuluja sekä veloille ulosoton aikana kertyneitä korkoja. Ulosoton aikana muodostuneille koroille ei enää kasva uutta korkoa, toisin kuin monessa roskalainassa on tapana. Tämän pohjalta tein korjauksia ennusteisiin ja sain tilanteen näyttämään entistä paremmalta tulevaisuutta silmällä pitäen. Tuoreimman ennusteen mukaan saan kaiken kuitattua ulosotosta jo vuoden 2029 neljännen kvartaalin aikana.



Eli jos kaikki menee suunnitelmien mukaan - palkka kehittyy odotetusti, korot laskevat ennusteeni mukaisesti sekä ulosotossa olevien velkojen koron ja korottomien osuuksien suhde pysyy suunnilleen samana - pääsen eroon tästä taakasta jo noin viiden vuoden kuluttua!

Tsemppiä kaikille syksyyn!

2 kommenttia:

  1. Kuinka suuri bruttopalkka sinulla on jos pystyt maksamaan 5 vuodessa 94 000e ulosoton pois ja kuinka suuret velanhoitokulut sinulla on ulosoton ulkopuolisiin velkoihin kuukausittain? Kuulostaa siltä, että käytät velkojen maksuun 2000-2500e/kk eli luultavasti sinulla on erittäin suuri palkka? Paljonko jätätä elämiseen rahaa ts. Paljon on velkojen maksuun käytetyn rahamäärän jälkeen käyttöön jäävä kuukausittainen summa? Onko sinulle kokoaikaisen työsi lisäksi jotain sivutuloja ja millaisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi. Joka kuukausi menee suunilleen tuo 2,5 tonnia velkoihin, tämä sisältää ulosoton ja sen ulkopuoliset velat. Kuukausiliksa päivätyöstä +6 tonnia ja kerran vuodessa bonukset, muita tulonlähteitä ei ole.

      Poista

Ulosotto syyskuu 2024 - syksy tulee ja velka vähenee

Syyskuu - latinalaiselta nimeltään September. Septem tarkoittaa seitsemää. Aikaisemmin vuosi alkoi maaliskuusta ja syyskuu oli seitsemäs kuu...