keskiviikko 5. tammikuuta 2022

6,36 % - paljon vai vähän?

 6,36 % - sen verran on kokonaispotista ulosotolle maksettu. Onko se paljon vai vähän?


Uudenvuoden lähtölaukauksena lisäilin ulosoton seurantatyökaluun uusia juttuja. Tulipas samalla laskettua paljonko koko summasta on maksettu. Onko tuo luku kahden ja puolen vuoden jälkeen paljon vai vähän? Omasta mielestä tuo on naurettavan pieni prosenttiosuus, mutta suunta on oikea. Tammikuun lopussa sama luku oli vielä 1,79 %.Tämän lisäksi toinen uusi ominaisuus dashboardilla on velkojakohtainen kuvaaja, josta näkyy velan alkusaldo ja nykytilanne. Se näyttää tältä:


Siniset pylväät kuvaavat jäljellä olevaa velkaa. Keltaiset markerit ovat velkojien alkusaldot.


Kokonaisuudessaan dashboard-työkalu näyttää nyt alla olevalta. Tämä tästä vielä ajan saatossa kehittyy ja elää.Tästä jatketaan uuteen vuoteen, seuraava tilanne- ja tilastopäivitys tammikuun loppupuolella kun vuoden ensimmäinen palkan ulosmittaus on tehty.

2 kommenttia:

 1. Onko tämä nyt sitä velkapornoa? ;D
  Ei komean näköistä kuvaajaa on ja varsinkin nuo keltaiset markerit voivat olla henkisesti hyvä juttu, jos pylväät tuntuvat kauhean korkeilta, niin noiden avulla muistaa kuinka korkeita ne silloin joskus olivatkaan!

  6,36%... en nyt sano juuta taikka jaata, mutta väkisin sitä miettii, että mitä jos ulosotossa ensin maksettaisiin pääoma ja sitten vasta korot (jotka eivät kerryttäisi korkoa korolle). Voisi tuokin luku näyttää hivenen erilaiselta.
  Isompia prosentteja kohti vaan!

  VastaaPoista
 2. Voi kun sitä olisi ymmärtänyt seurata omaa talouttaan näin tarkkaan tai edes jollain tasolla ennen kuin upposi suohon.

  Tuo on erittäin hyvä pointti, että luvut olisi nyt jo kovin erilaiset jos maksut kohdistettaisiin pääomalle ensin.

  VastaaPoista

Ulosotto heinäkuu 2022 - kokonaispotista 20 kiloa maksettu

Heinäkuu oli ja meni, blogin päivitys tulee vähän myöhässä koska rehellisesti sanoen oli parempaa tekemistä. Kesällä kuuluu fiilistellä muit...