tiistai 12. huhtikuuta 2022

10% ja pari blogivinkkiä

Huhtikuun palkkapäivään ja ulosmittaukseen on vielä joitakin päiviä aikaa. Tavoitteena että seuraavan maksun jälkeen kokonaispotista on maksettu yhteensä yli 10%.


Yllä kuvassa tilanne maaliskuun jälkeen. Matkaa kymmeneen prosenttiin on vain 0,18 prosenttiyksikköä. 

Kymmenen prosenttia voi tuntua pieneltä määrältä. Euroina tuo on kuitenkin paljon, yli 17 000 euroa. Ajallisesti tähän on mennyt yli 2,5 vuotta. Psykologista vaikutusta on vaikea edes mitata - kymmenen prossaa tuntuu hyvältä. Tuntuu siltä että saan jotain konkreettista edistystä aikaan.
Maksujen myötä korot pienenevät koko ajan joten samalla lyhennyksiin kohdistuu entistä enemmän rahaa. Seuraavan kymmenen prosentin kanssa ei mene näin kauaa.


Haluan jakaa teille poikkeuksellisesti myös pari blogivinkkiä. Näiden blogien tekstien lukeminen on herättänyt itselläni paljon tunteita laajalla skaalalla. Unelmia, haaveita, kipeitä muistoja, toivoa tulevasta, vertaistukea, iloa, surua ja kaikkea näiden väliltä.
Alla mainittujen blogien lisäksi sivun oikeasta reunasta löytyy linkkejä muihinkin blogeihin, joiden sisältöön suosittelen tutustumaan.

Pinnan alle ja takaisin ylös - Tämä on avannut paljon muistoja, suurimmaksi osaksi arkoja ja kipeitä sellaisia. Velkasummat ovat samaa luokkaa kuin itselläni, mutta ulosoton matka on vasta alkutaipaleella. Blogin lukeminen on melkein kuin peruutuspeiliin katsoisi. Asenne maksujen kanssa vaikuttaa olevan todella hyvä ja pinnan alta on suunta ylöspäin!

Stressitön palkkapäivä - Tuorein hieno löytö blogien maailmasta. Velkavuori ei ole suuri, se on lähes jo selätetty. Postauksissa on syvää ja tervettä mietintää rahankäytöstä ja omasta suhtautumisesta siihen. Otsikossa mainittu tavoite "ihan vaan normaalista elämästä" on mielestäni yksinkertaisuudessaan ja karuudessaan nerokkaan kaunis. Jos osaisin kirjoittaa (tai jopa puhua) tunteistani, pyrkisin ne sanoittamaan tämän blogin tyyliin.


Hyvää pääsiäistä kaikille, palataan tunteiden sijaan numeroihin vielä ennen kuunvaihdetta!

2 kommenttia:

  1. Lämmittääpä mieltä, että onnistun kirjoittamaan sinun tunteista, jotta sinä voit keskittyä olemaan niistä kirjoittamatta. Olen itsekin tällainen piilotunteilija. Pitkään pohdin sitä, että viitsinkö edes aloittaa kirjoittamista. Syyt: Ymmärtääkö kukaan tai kiinnostaako ketään (eli että olisiko omista kirjoituksista jollekin hyötyä). Ainakin yhdelle. Se riittää minulle.

    VastaaPoista
  2. Toivotaan että täälläkin tämän hetken tunnelma on vain muisto parin vuoden päästä :)
    Ja onnea 10% etapista, kuten totesitkin seuraavat tulevat nopeammin vastaan.

    VastaaPoista

Ulosotto tammikuu 2023 - ihan vähän synkkää

Joo, edellisestä päivityksestä on jo kulunut kuukausi. Joulukuun tilannekatsausta en jaksanut kirjoittaa ollenkaan, koska velkojen myynti ve...