maanantai 27. kesäkuuta 2022

Ulosotto kesäkuu 2022 - puolivuotiskatsaus

Tämän vuoden ensimmäinen puolikas on ulosoton osalta valmis. Tässä postauksessa katsaus sekä kesäkuun numeroihin että koko vuosipuolikkaan lukuihin.
Kesäkuussa maksettiin lomarahoja, joten ulosmittaukseenkin meni normaalia isompi summa. Vouti nappasi palkasta 2 553 euroa. Korkojen ollessa 835 € todellinen velkojen lyhennys oli 1 717 €.

Maksusta iso osa, noin 1 800 €, kohdistettiin suurimmalle Norwegianin velalle. Tuo velka on nyt lyhentynyt yli 7 0000 euroa alkuperäisestä, mutta maksettavaa riittää edelleen yli 38 000 €.

Loput 750 euroa kohdistui viidelle eri velalle. Onneksi nämä velat ovat tuolta listan häntäpäästä, jolloin pienemmilläkin lyhennyksillä on enemmän vaikutusta.


2022 vuoden ensimmäinen puolikas oli ulosottomielessä oikein hyvä. Viime vuoden lopuksi olin maksanut ulosottovelkoja yhteensä 6,36% kun vastaava luku tällä hetkellä on 11,41%.

Kuuden kuukauden aikana palkastani on ulosmitattu 13 323 euroa. Tästä rahasta velat ovat lyhentyneet yhteensä 8 696 € ja korkoihin on mennyt 4 626 €. Tasaisella tahdilla tämä tarkoittaisi sitä että tänä vuonna korkoihin menisi yhteensä 9 252 euroa eli yli 600 € vähemmän kuin viime vuonna. Hienosti nämä korkokulut laskevat koko ajan kun velkaa saa lyhennettyä. Harmillisesti yleinen maailmantilanne ajaa väkisinkin korkokuluja nousuun, jolloin tämä velkojen lyhentäminen on tulevaisuudessa entistäkin hankalampaa.

Jos ja kun loppuvuosi sujuu työrintamalla suunnitelmien mukaisesti, saavutan tälle vuodelle asettamani maksutavoitteen 20 000 €.

Ulosoton ulkopuolelta olen myös jo saavuttanut toisen tämän vuoden tavoitteen. Kaksi uo:n ulkopuolista velkaa on kuitattu nollaan.


Seuraava kvartaali tulee olemaan lukujen puolesta hidasta ja tylsää. Palkkaan ei ole tiedossa mitään ylimääräisiä lisiä, joten normaalilla 1 200 €/kk maksulla edetään. Onneksi kesällä on tiedossa kaikkea mukavaa ohjelmaa, eikä näitä asioita tarvitse miettiä ihan koko aikaa. Nautitaan hienosta säästä ja ulkoilusta. Mukavaa kesää kaikille lukijoille.

1 kommentti:

  1. Toi Koontinäyttö on kyllä hyvä, kun näkee selkeästi sen, kuinka on suhteessa huomattavasti suurempi määrä rahaa mennyt lyhennyksiin kuin korkoihin versus edelliset vuodet. Vaikka korkotilanne tässä nyt elää ja muuttuu, niin ainakin tällä hetkellä se voi olla sellainen mielenpiristys. Mua ainakin piristi, vaikkei ole edes mun velat. Ja olet täysin oikeassa siinä, että kesällä on hyvä miettiä jotain ihan muuta. Ne velat siellä pysyy järjestyksessä, vaikkei niitä päivittäin miettisikään.

    VastaaPoista

Ulosotto elokuu 2022 - pieni siivu kerrallaan

Taas meni kuukausi, nyt on jo elokuu loppusuoralla. Nopeastihan tämä aika kyllä kuluu ainakin näin kesällä. Elokuussa tuli taas peruspalkka ...